Carta oberta d’un prevere català a l'Església de Catalunya

 

Benvolguts germans i germanes en Crist, us voldria suggerir que miréssiu la web avortamentno.com que expressa la veu de la consciència cristiana d'un prevere català davant el referèndum del proper 18 de juny. Com els nostres bisbes varen dir, la moral reflectida en el títol primer, "contradiu l'esperit de l'humanisme cristià". El pitjor, crec jo, és l'article 41.5 que obre la porta a l'avortament lliure, i ENS DEFINEIX COM UNA NACIÓ AVORTISTA, QUE RECULL EL DRET DE LA DONA A AVORTAR, EN EL SEU NOU ESTATUT.

 

Art. 41.5. Els poders públics, en l’àmbit de llurs competències, i en els supòsits que estableix la llei, han de vetllar perquè la lliure decisió de la dona sigui determinant en tots els casos que en puguin afectar la dignitat, la integritat i el benestar físic i mental, en particular pel que fa al propi cos i a la seva salut reproductiva i sexual.

 

Germans i germanes, no ens trobem davant d'una cruïlla important per a l'Església a Catalunya??. Tenim l'opció d'acceptar calladament un estatut que contradiu el nostre esperit cristià, ens defineix com a avortistes a tots els catalans, i que obre la porta, o simplement facilita, entre altres coses, ampliar la legislació sobre la despenalització del pitjor crim dels temps moderns (l'assassinat massiu d'infants en el si de la seva mare. 1.000.000. a Espanya els darrers 20 anys). O podem escollir posicionar-nos clarament en contra d'un estatut que ens fa més rics i poderosos (encara que no gaire més) però alhora ens fa clarament més violents i més inhumans.

 

Amb les paraules de la Mare Teresa de Calcuta:

 

"El principal destructor de l’amor i de la pau és l’avortament, que és la guerra contra l’infant. La mare no aprèn a estimar sinó que mata per resoldre els seus propis problemes. Qualsevol país que accepta l’avortament no està ensenyant a la seva gent a estimar, sinó a utilitzar qualsevol mena de violència per aconseguir el que volen."

 

Germans i germanes en Crist, us escriu un prevere català molt preocupat pel silenci de l'Església Catalana en general. Volem una Catalunya més rica i més poderosa, però alhora més violenta i inhumana?? O estem disposats a sacrificar diners i poder a canvi de ser més humans i menys violents?? Germans, estem davant d'una cruïlla històrica i de la nostra decisió no en depèn sols el futur del nostre poble, en depèn l'ànima del nostre poble; que sigui o no més cristiana, és a dir, que sigui o no més humana.

 

Amb el vostre silenci, estimats germans i germanes, no estaríeu acceptant allò de “Catalunya, cristiana o no, serà”, enlloc del text que està escrit en pedra a la façana del nostre estimadíssim Monestir de Montserrat: “Catalunya serà cristiana o no serà”. I, en tot cas, germans, si no ha de ser cristiana, que això no sigui amb el vot dels cristians, sols perquè serem més rics i més poderosos, perquè això seria idolatria del diner i del poder, amb sacrificis humans dels no nascuts inclosos. Aleshores sí que estaríem entrant per un camí molt i molt perillós, amb un futur molt i molt tenebrós per a l’ànima del nostre poble.

 

Mn. Joan Manuel Serra, prevere

 

NO sóc militant de cap partit, però els respecto tots. Sóc simplement cristià.

 

 joan_manuel_s@hotmail.com

AVORTAMENTNO.COM
(AMB VÍDEO D’UN AVORTAMENT D’11 SETMANES. ”EL CRIT SILENCIÓS”. Atenció, és molt fort.)

(Catalan to English free translator)